Hvad er Grundtvigsk Forum?

Grundtvigsk Forum er sat i verden for at bringe Grundtvigs tanker om frihed, ånd og fællesskab i spil i en nutidig sammenhæng. Vi igangsætter debatter og foredrag om demokrati, dannelse, liv, ånd og tro og donerer støtte til initiativer, der på andre og nye måder gør det samme. Aktiviteterne foregår i Vartov og i vores lokale kredse rundt i landet. Grundtvigsk Forum er en almenvelgørende forening.

Grundtvigsk Forum driver huset Vartov, som foruden møde- og konferencecenteret lægger hus til en række institutioner, centre og aktiviteter, herunder et kollegium for studerende. Vartov er en historisk bygning fra 1700-tallet, og Grundtvig var i 33 år præst på stedet, som dengang fungerede som en plejestiftelse. I dag er det et kulturelt mødested med højt til loftet og kort til højskolesangbogen.

Vartov har adressen Farvergade 27, 1463 København K  (lige bag Københavns Rådhus)

Link til Grundtvigsk Forums hjemmeside er: https://grundtvig.dk/grundtvigsk-forum/

“Grundtvigsk Forum ønsker at tydeliggøre et grundtvigsk perspektiv på livet inden for to arenaer:
Grundtvigsk Forum vil udfordre tidens individualistiske menneskesyn ved at vægte fællesskabets bærekraft. Det enkelte menneske har et ansvar for fællesskabet, og individuel frihed er et fælles anliggende.
Grundtvigsk Forum vil udfordre tidens tendens til instrumentalisering af mennesker og fællesskaber. Mennesket er et åndsvæsen kendetegnet ved fantasi og håb.”
Fra Grundtvigsk Forums årsskrift 2021.

 

Grundtvig-(Lønborg)-1872

Og han har aldrig levet, som klog på det er blevet, han først ej havde kjær 

N.F.S. Grundtvig 1834

Lukket for kommentarer.